Kollár hálás Korčoknak, és örül annak, hogy a magyar fél visszavonta a földvásárlással kapcsolatos felvásárlási szándékát

2021. október 12. - 18:56 | Belföld
Kollár hálás Korčoknak, és örül annak, hogy a magyar fél visszavonta a földvásárlással kapcsolatos felvásárlási szándékát
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A házelnök üdvözölte a lépést. A TASR hírügynökséget a parlamenti hivatal kommunikációs osztálya tájékoztatta kedden.

"Értékelem, hogy tudatosította a helyzet súlyosságát, és azonnal foglalkozni kezdett a problémával"

- jelentette ki Kollár Korčokra utalva. A parlament elnöke szerint a szlovákiai földterületek vagy ingatlanok más országok általi célzott felvásárlására irányuló kísérletek elfogadhatatlanok, és az ilyen tendenciák ellen határozottan fel kell lépni.

Kollár értékelte mindkét ország diplomatáinak munkáját. Köszönetet mondott Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek és Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is, hogy visszavonták a szóban forgó határozatot. Hangsúlyozta: a konstruktív párbeszéd a helyes módja a baráti, kétoldalú kapcsolatok fenntartásának.

Korčok kedden reggel jelentette be, hogy a magyar kormány visszavonta a szomszédos országok területén található mezőgazdasági földterületek felvásárlásáról szóló határozatot. A döntést tudomásul vette. Úgy véli, ez a lépés bizonyítja a kölcsönös konzultáció és az intenzív párbeszéd szükségességét.

TASR