Kollár: Hamran visszafoghatná magát

2022. május 16. - 21:23 | Belföld

Hamran István országos rendőrfőkapitány visszafoghatná magát, oda kellene figyelnie arra, hogy viselkedik - mondta Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke a koalíciós tanács hétfői ülése előtt Hamrannak egy rendőrségi akcióval kapcsolatos kijelentésére reagálva, amelynek célpontjai az Oblúk belső ellenőrző csoport korábbi tagjai, valamint ügyészek és bírók voltak. Hamran szerint Kollárt „felültette” Robert Fico, a Smer-SD elnöke, pedig a házelnök hozzáfér a biztonsági tanács információihoz is.

Kollár: Hamran visszafoghatná magát
Boris Kollár (TASR)

„Jobb lenne, ha a rendőrfőkapitány nem okoskodna, visszafogná magát és nem járkálna az újságírók után" - mondta Kollár, és hozzá-tette, pont ő volt az, aki ellentmondásos információkat osztott meg a sajtóval. Kollár azt mondta, nem a biztonsági tanács ülésén kapta az információt, hanem a képviselőktől hallott az ügyről a parlamentben, akiknek állítólag maga Hamran beszélt erről. A parlament elnöke azt mondta, a hétvégi vitaműsorban nem a rendőri beavatkozásról beszélt, hanem arról, hogy sor került valamilyen akcióra. Szerinte a rendőrségről szóló információkból világosan kiderül, miről van szó.

A rendőrfőkapitány cáfolta Ficónak azt az állítását, hogy arról beszélt volna, rendőrségi akció készül az Oblúk belső ellenőrző csoport korábbi tagjai, valamint ügyészek és bírók ellen. Azt állította, semmi ilyesmiről nem esett szó a biztonsági tanács ülésén. Hamran azt mondta, egy olyan akcióról beszélt, amelyről már hírt adott a sajtó. Kijelentette, soha nem tájékoztatta a biztonsági tanácsot semmilyen akció előkészítéséről.

TASR