Kollár a határellenőrzés mellett van, Matovič lezárná a külső határt

2023. szeptember 10. - 15:48 | Belföld

Az OĽANO és barátai vezetője, Igor Matovič a szlovákiai illegális migráció növekedését a schengeni külső határ védelmének elhanyagolásának tulajdonítja. A Sme rodina elnöke továbbra is kitart amellett, hogy védeni kell a szlovák határt. Szerinte a kormány nem kezeli ezt a problémát. Abban mindketten egyetértenek, hogy el kellene törölni a külföldieknek járó tartózkodási engedélyt. Erről a Markíza TV Na telo című vasárnapi műsorában beszéltek.

Kollár a határellenőrzés mellett van, Matovič lezárná a külső határt
Boris Kollár (TASR)

„Amint az osztrákok őröket állítottak a magyarországi határukhoz, azonnal elkezdtek nagyobb arányban érkezni hozzánk a bevándorlók. Azt kell tennünk, amit az osztrákok tettek“ – jelentette ki Kollár. A határőrzés mellett a magyar féllel való egyeztetést, esetleg segítést is javasolja.

Matovič örülne, ha az Európai Unió a költségvetéséből pénzt különítene el külső határai védelmére és hermetikus lezárására.

A Sme rodina vezetője többször is kizárta, hogy közös kormányt alapítana a Smer-SD-vel. Matovič arra a kérdésre, hogy újra megtenné-e Veronika Remišovát (Za ľudí) a beruházásokért és regionális fejlesztésért felelős miniszternek, határozottan igent válaszolt.

TASR