Kollár: A képviselők mostantól nem étkezhetnek a parlamenti büfében

2020. október 15. - 17:24 | Belföld

A parlamenti képviselők, az asszisztenseik és az újságírók csütörtöktől nem léphetnek be a parlamenti étkezdébe. Ott mostantól kizárólag a parlamenti hivatal alkalmazottai étkezhetnek. Ezt Boris Kollár (Sme rodina) házelnök rendelte el, az új szabályról egy sajtótájékoztatón számolt be. Hozzátette: nem engedi az ellenzéki képviselőknek, hogy politikai tőkét kovácsoljanak ebből a témából.

Kollár: A képviselők mostantól nem étkezhetnek a parlamenti büfében
Boris Kollár (TASR)

Kollár rámutatott: a gyárakban is biztosítanak étkezési lehetőséget az alkalmazottaknak, ezért a parlamenti büfében a hivatali alkalmazottak továbbra is étkezhetnek. Mintegy 350 személyről van szó.

A képviselők egyszer használatos csomagolásban sem vihetik el az ételt az étkezdéből, és nem biztosítják számukra az ételszállítást sem. Csak ivóvízhez juthatnak majd hozzá a mellékhelyiségekben.

Peter Pellegrini (független), a parlament alelnöke szerdán kifogásolta, hogy a parlamenti étkezde nyitva áll a képviselők előtt. Kollár ezt kicsinyességnek nevezte, úgy véli, Pellegrini csak politikai tőkét akar kovácsolni a helyzetből. Hozzáfűzte: a képviselői grémium, amelyről a parlament alelnöke hiányzott, korábban abban állapodott meg, hogy az étkezdét nem zárják be.

TASR