Kollár kiborult a maszkviselést elutasító képviselők miatt: "Egyesek azt képzelik, hogy a törvények fölé helyezhetik magukat"

2020. szeptember 2. - 20:29 | Belföld

Egyetlen képviselő sem állhat a törvények felett, a szabályokat mindenkinek be kell tartania – jelentette ki Boris Kollár házelnök (Sme rodina) szerdai sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy a parlament rendkívüli ülésének elején az ĽSNS néhány képviselője nem volt hajlandó feltenni a szájmaszkot. Kollár nem zárta ki, hogy ezért pénzbírsággal fogják sújtani őket.

Kollár kiborult a maszkviselést elutasító képviselők miatt: "Egyesek azt képzelik, hogy a törvények fölé helyezhetik magukat"
Fotó: TASR

„Egyes képviselők azt képzelik, hogy a törvények fölé helyezhetik magukat és rájuk nem vonatkozik semmilyen előírás. Nagyon sajnálom” - mondta Kollár. Hozzátette, hogy előbb figyelmeztette, majd kitiltotta az ülésteremből az elősírást megszegő képviselőket. Ha a parlament csütörtökön (szeptember 3.) is tárgyalni fog, és megismétlődik az eset, az már a második hiányzás lesz, amiért a képviselői fizetésük egy részét megvonhatják. Kollár kijelentette, a parlamentnek mindenben példát kell mutatnia, ha vissza akarja szerezni az emberek bizalmát.

A Smer-SD azt javasolta, hogy a Belgiumban elhunyt szlovák állampolgár esetével kapcsolatos parlamenti vitán legyen jelen Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter is. Kollár azt mondta, nincs semmi kifogása ez ellen, ugyanakkor figyelmeztetett a miniszter sűrű programjára. Szerinte ha a Smer-SD őszintén gondolná a javaslatot, akkor azt sokkal korábban kellett volna beterjesztenie.

(TASR)

Címkék: Boris Kollár