Kollár: A következő választások után már minisztériumokat akarunk

2017. január 2. - 14:15 | Belföld

Amennyiben a következő választások után a Sme rodina abban a helyzetben lesz, hogy koalícióba léphessen, akkor már konkrét minisztériumok iránt lesz érdeklődésük.

Az utolsó választások előtt és után a Sme rodina kijelentette, hogy támogatni fogja a jobboldali kormányt, de koalícióba nem lépnek, nem akarnak minisztériumokat.

A pártnak többször felrótták, hogy a Sme rodina minden bizonnyal kivette volna részét a koalíció sikereiből, ha csatlakozik Ficóékhoz, de a sikertelenségtől és a botrányoktól elhatárolódtak volna. Boris Kollár erre úgy felelt, hogy éppen ez a válasz az ő álláspontjára. „Mert lesz botrány. És én nem lopni jöttem a politikába. Én több százezer embernek akarok segíteni a törvényekkel, amiket én terjesztek elő. Ehhez nem kell miniszternek lennem” – nyomatékosította a Sme rodina elnöke.

Kollár szerint, ha egy ilyen kormány kudarcot vallott volna, akkor az a vezetőség felelőssége lett volna, nem a Sme rodina képviselőié. „Én senki olyanért nem akartam vállalni a felelősséget, aki a vezetőségben kudarcot vall. Egy ilyen koalícióban jelen lettek volna azok az emberek is, akik kapcsolatban vannak a Gorilla-üggyel. Hogy tudnék nekik hinni? A kormányt viszont támogatni akartam, mert jobboldali vagyok” – magyarázta Kollár.

A következő választások után azonban már más lesz a hozzáállása, és egy esetleges koalícióalkotás során a Sme rodina kész lenne az embereit a minisztériumokba ültetni. „Már most kijelenthetem, hogy további szakembereket akarok felvenni a parlamentbe, a minisztériumok élére pedig kemény szakértőket állítanék. Például a jelenlegi egészségügyi miniszter, Tomáš Drucker jó választás. Ő egy alkalmas ember erre a posztra” – tette hozzá Kollár.

TASR/para