Kollár már látja a válság megoldását

2018. március 13. - 11:44 | Belföld

 A Sme rodina ellenzéki párt a jelenlegi politikai válság megoldását az előrehozott parlamenti választásokban látja. Ezt Boris Kollár, a párt vezetője hétfőn közölte a TASR hírügynökséggel.

Kollár már látja a válság megoldását
Boris Kollár (Fotó: TASR)

„A helyzet annyira felkorbácsolódott, és a társadalom olyan állapotban van, hogy szükség van az államba vetett bizalom megújítására. Ezt ma már csak úgy lehet elérni, hogy a döntést az emberekre bízzuk a parlamenti választásokon” – jelentette ki Kollár. Az emberek így újra eldönthetik, hogy milyen politikai pártoknak szavaznak bizalmat.

A Sme rodina nem támogatja a hivatalnokkormányt, mert szerinte olyan kormánynak kell kormányoznia az országot, amelynek működését az emberek parlamenti választásokon legitimálták – közölte Kollár.

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke hétfőn, a párt Országos Tanácsa és Robert Fico (Smer-SD) miniszterelnökkel való találkozója után bejelentette, hogy a párt az előrehozott választásokról akar tárgyalni az SNS-szel. Fico azonban elutasítja ezt a lehetőséget. Ha a tárgyalások nem lesznek sikeresek, a Most-Híd kilép a koalícióból. Bugár szerint a jelenlegi helyzetet csak előrehozott választások kiírásával lehet megoldani.

(TASR)