Kollár nem akart a Za ľudíval kormányozni, Blanár szerint tragikomédia, ami a kormányon belül zajlik

2020. július 12. - 17:21 | Belföld

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök vasárnap a tvnoviny.sk Na telo plus című nyári internetes műsorában arról beszélt, hogy a februári választásokat követően nem igazán akart a  Za ľudí párttal koalícióra lépni.

Kollár nem akart a Za ľudíval kormányozni, Blanár szerint tragikomédia, ami a kormányon belül zajlik
Fotó: TVNOVINY.sk/Martin Lachkovič

A Sme rodina elnöke ugyanakkor azt is elismerte, hogy előnyösebb nagykoalícióban kormányon lenni 95 képviselői szavazattal. Kollár szeretné, ha a mostani OĽaNO - Sme rodina - SaS - Za ľudí négyes koalíció megmaradna.

A műsor másik vendége, Juraj Blanár (Smer-SD) szerint a Matovič-kormány egyenesen tragikomédia. „Száz nap van mögöttünk, és nézzék meg, hogyan veszekednek egymás közt. Így hogy bízzanak az emberek abban, hogy a kormány képes lesz megküzdeni az érkező gazdasági válsággal és azzal, hogy a munkanélküliség ne érje el a kétjegyű számot” – mondta az ellenzéki képviselő.

Blanár azt is megjegyezte, hogy Kollár diplomamunkája miatt a parlament megbénult, és nem tudtak elfogadni további intézkedéseket az emberek számára.

Kollár elismerte, hogy a koalíció 14 napon át az ő diplomamunkájával foglalkozott ahelyett, hogy olyan alapvető dolgokkal foglalkoztak volna, amelyekért az emberek a parlamentbe juttatták őket. „Igaz, hogy hülyeségekkel foglalkoztunk. Újabb törvényeket fogadhattunk volna el. Örülök, hogy ezt az ügyet lezártuk, és dolgozhatunk tovább” – tette hozzá a Sme rodina elnöke.

Kollár arról is beszélt, hogy mindent megtesz a 13. havi nyugdíjért, és bérlakásokat is fognak építtetni. „A kormányfőtől már zöldet kaptunk” – utalt a bérlakásokra.


(TASR)