Kollár nem hajlandó részt venni még egy „cirkuszban”, Remišová a kormány újraindításáról beszélt

2021. május 4. - 14:01 | Belföld

Eduard Heger (OĽaNO) megköszönte, hogy a parlament bizalmat szavazott a kormányának. Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke bízik benne, hogy nem ismétlődik meg a kormányválság.

Kollár nem hajlandó részt venni még egy „cirkuszban”, Remišová a kormány újraindításáról beszélt
Fotó: TASR

Heger szerint a kormány prioritása továbbra is az lesz, hogy támogassák a családokat, valamint kedvező körülményeket alakítsanak ki a vállalkozók és a munkavállalók számára. Bízik benne, hogy gördülékeny lesz az együttműködés a koalíción belül.

A Sme rodina elnöke a szavazás után kijelentette, nem hajlandó részt venni még egy hasonló „cirkuszban”, ami az előző, Matovič-kormány körül zajlott.

Kollár megjegyezte, hogy a kormány második esélyt kapott. Hozzátette, nagyon reméli és meggyőződése, hogy nem fog megismétlődni a kormányválság, valamint abban is bízik, hogy bizonyos személyek félreteszik az egójukat és helyette elsősorban az állampolgárok érdekeit fogják szem előtt tartani. „Mindenekelőtt azokét a választókét, akik ide, a parlamentbe küldtek bennünket. Azért küldtek minket ide, hogy véghezvigyük a programunkat” – fogalmazott Kollár.

A Za ľudí elnöke, Veronika Remišová hatalmas elkötelezettségről és újraindításról beszélt Heger kormánya kapcsán. Hozzátette, az a kötelességük, hogy keményen, becsületesen és elszántan dolgozzanak.

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter és exkormányfő szerint olyan miniszterelnökre van szüksége Szlovákiának, aki a remény szimbóluma. „Ha én maradtam volna a kormányfő, továbbra is a szenvedés és a pandémia szimbóluma lettem volna, aki elvette az emberek szabadságát” – mondta, majd hozzátette, ami történt arra jó volt, hogy lehetővé tegyen egy új kezdetet.

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter szerint az SaS továbbra is józan eszű és stabil koalíciós partner lesz. „Ha lesznek nézetkülönbségek, igyekezni fogunk azokat megbeszélni zárt ajtók mögött” – jegyezte meg.


(TASR)