Kollár sajnálja Lengvarský döntését, a Sme rodina támogatja a távozó minisztert

2023. március 1. - 20:53 | Belföld

Boris Kollár házelnök (Sme rodina) sajnálja Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) megbízott egészségügyi miniszter döntését, hogy távozik a tárca éléről. A mozgalom szerint a szakma elégedett volt vele, és nyilván a körülmények kényszerítették erre a lépésre.

Kollár sajnálja Lengvarský döntését, a Sme rodina támogatja a távozó minisztert
TASR-felvétel

„Nem számítottam ilyen lépésre a miniszter részéről. Teljes mértékben élvezi a bizalmunkat és a támogatásunkat” – jelentette ki. Kollár azt állítja, a szakma, az orvosok, a kórházigazgatók elégedettek voltak Lengvarskýval. „Ebből a szempontból sajnálom a döntését, nyilván a körülmények, a kialakult helyzet kényszerítette erre” – tette hozzá.
Arra a kérdésre, hogy Lengvarský a Sme rodinában folytatja-e politikai pályafutását, Kollár azt válaszolta, a távozó miniszter az OĽaNO jelöltje volt, inkább azt feltételezné, hogy ott folytatja, bár az OĽANO-ban uralkodó állapotok még okozhatnak meglepetést.

Lengvarský a kormány szerdai ülését követően jelentette be, hogy kész kérni a visszahívását az egészségügyi tárca éléről, bővebben azután nyilatkozik, hogy csütörtökön (február 2.) fogadja Zuzana Čaputová államfő, aki Eduard Heger (OĽaNO) megbízott kormányfővel is találkozik. A megbeszéléseket követően jelentik be az egészségügyi tárcával kapcsolatos további lépéseket.

TASR