Kollár szerint nem megoldás, ha lecserélik a miniszterelnököt

2021. március 7. - 13:46 | Belföld

„A jelenlegi politikai helyzetben szükséges valamit megváltoztatni, a miniszterelnök lecserélése viszont nem biztos, hogy meghozza a kívánt eredményt” – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök a TA3 politikai műsorában.

Kollár szerint nem megoldás, ha lecserélik a miniszterelnököt
Fotó: TASR

Kollár elképzelhetőnek tartja, hogy a kormány rekonstrukciója jelentheti a megoldást a jelenlegi politikai helyzetre. Azt viszont nem gondolja, hogy Igor Matovič kormányfő lecserélésével bármi megváltozna. „Az egyetlen megoldás, ha visszatérünk ahhoz, amiért a politikába jöttünk” – mondta.

Hozzátette, hogy szerdán ülésezik a Sme rodina elnöksége, ezt követően pedig a házelnök felhívja az összes koalíciós pártot, hogy megoldást találjanak. Kollár szerint Matovičnak és Sulíknak is önmagába kellene néznie. A kisebbségi kormányzás lehetőségét egyértelműen elutasította.

Kollár furcsának tartja az SaS igyekezetét azzal kapcsolatban, hogy le akarja mondatni Marek Krajčí egészségügyi minisztert. „Amikor karácsony előtt Krajčí szigorítani akart az intézkedéseken, ők ki akarták nyitni a szolgáltatásokat és üzleteket. Épp azok akarják visszahívni az egészségügyi minisztert, akik sehogy sem voltak a segítségére” – állapította meg Kollár.

A Szputnyik V orosz vakcina beszerzését nagyon jó lépésnek tartja, azt viszont elutasítja, hogy az oltásért az orvosoknak kellene vállalniuk a felelősséget.

Végezetül elmondta, hogy pártja nem támogatná a március 21-től bevezetett kemény lockdownt.


TASR/para