Kollár szerint változtatni kellene a nyugdíjasok számára kijelölt vásárlási időn

2020. április 5. - 15:31 | Belföld

A Sme rodina elnöke, Boris Kollár vasárnap a TA3 politikai műsorában arról beszélt, nagyon megfontolná, hogy korlátozzák-e a mozgásszabadságot a húsvéti ünnepek idején. Elmondása szerint fontos lenne az utazás korlátozása, és egyúttal felszólította az embereket, hogy az ünnepek idején se látogassák egymást. A műsorban beszélt arról is, hogy megváltoztatnák a nyugdíjasok számára meghatározott vásárlási időt.

Kollár szerint változtatni kellene a nyugdíjasok számára kijelölt vásárlási időn
Fotó: TASR

Peter Pellegrini (Smer-SD) exkormányfő szerint azonban elég lenne, ha megpróbálnának az emberek lelkére hatni és meggyőznék őket, hogy ne menjenek sehova. Pellegrini szerint nem indokolt a szigorú intézkedések bevezetése húsvétra.

„A döntéseket a szakértők javaslata szerint kell meghozni” – jegyezte meg Kollár arra utalva, hogy nekik kell megmondaniuk, milyen mértékben lehet veszélyes az emberek mozgása az ünnepek alatt, de egyúttal leszögezte, hogy a legtöbben nagyon fegyelmezetten állnak a kialakult helyzethez.

„Nagyon remélem, hogy a szlovákok felelősségteljesek, és nem mennének most a szülőkhöz, mert veszélyeztetik őket” – mondta.

Pellegrini megjegyezte, a vonat- és autóbusz-társaságok nem számolnak megnövekedett utasforgalommal az ünnepek idején sem, legalábbis ami az eddigi jegyeladásokat illeti.

Az exminiszterelnök bírálta Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőt, szerinte ugyanis az emberek nem bíznak benne, mert rendre igyekszik másra hárítani a felelősséget.

Kollár arról is beszélt, hogy a nyugdíjasok közül sokan nem tartják be a vásárlásra kiszabott időkorlátot és nem csak 9 és 12 óra között járnak vásárolni. Éppen ezért a Sme rodina elnöke nem tartja kizártnak, hogy a jövőben ezt az időkorlátot módosítják, például reggel a 6 és 10 óra közötti időszakot jelölnék ki számukra.

(TASR)