Kollár újabb haverja került rács mögé – a hírhedt fotón szereplők közül már csak a parlament elnöke van szabadlábon

2021. december 16. - 13:57 | Belföld

A megközelítőleg 15 évvel ezelőtt készült fotó – amely akár a Kollár és a maffiózók Kubában címet is kaphatná – ismét érdekessé vált.

Kollár újabb haverja került rács mögé – a hírhedt fotón szereplők közül már csak a parlament elnöke van szabadlábon
Forrás: sme.sk - archív

Mostanra ugyanis úgy alakult, hogy a fotón szereplő négy személy közül már csak a parlament elnöke, Boris Kollár van szabadlábon – hívta fel a figyelmet a SME.

Tomáš Rajeckýt Spanyolország adta ki Szlovákiának idén decemberben, vizsgálati fogságban kell megvárnia az ellene folytatott eljárás végét. Rajeckýt korrupció és illegális dohánybiznisz miatt körözték idén márciustól, a spanyol hatóságok egy nemzetközi és európai elfogatóparancs alapján tartóztatták le.

A Piťoként ismert pozsonyi maffiózót, Juraj Ondrejčákot a bazini Specializált Büntetőbíróság idén májusban 23 éves börtönbüntetésre ítélte több gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt. Bűnszervezet létesítése és működtetése miatt korábban 16 évet kapott. Piťo egykori jobbkezét, a Gaťaként ismert Matej Šalagát 13 évre és négy hónapra ítélték ugyanezekért a bűncselekményekért.

Kollár nem válaszolt az ismerősei sorsát firtató kérdésekre, a téma már régóta kényes számára. 2016-ban volt kénytelen magyarázkodni a kubai fotók miatt, amikor röviddel a parlamenti választások után egy ismeretlen személy elküldte azokat több szerkesztőségnek.

„Valószínűleg valaki lefotózott minket. Én a barátnőmmel voltam Kubában nyaralni, ők csoportként voltak ott. Találkoztunk. Rajecký urat 17-18 éves korom óta ismerem” – reagált akkor Kollár, hozzátéve, nem tudott róla, hogy Ondrejčák maffiózóként ismert.


(sme.sk)