Kollárék csökkentenék a közjogi méltóságok fizetését a válság miatt

2020. március 27. - 20:34 | Belföld

A koronavírus-válság idejére csökkenthetik a közjogi méltóságok fizetését. Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke az erről szóló javaslatot a koalíciós tanács szombati ülésén tervezi előterjeszteni. Ezt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be a pozsonyi várban.

Kollárék csökkentenék a közjogi méltóságok fizetését a válság miatt
Fotó: TASR

"Holnap ül össze a koalíciós tanács, ezen elő akarok terjeszteni egy javaslatot. Ebben a nehéz időszakban, amikor minden állampolgárnak, így az alkalmazottaknak, munkáltatóknak is összébb kell húzniuk a nadrágszíjat, mi, a közjogi méltóságok is csökkentsük a fizetésünket az összetartozásunk jeleként" – fogalmazott Kollár.

Grendel Gábor (OĽaNO), a parlament alelnöke rámutatott, hogy Szlovákia Európa más részeivel összehasonlítva eddig jól áll. Hangsúlyozta, hogy ez többek között a lakosok fegyelmezettségének köszönhető. Arra kért mindenkit, hogy maradjon továbbra is fegyelmezett.

Hasonlóan látja a helyzetet Peter Pellegrini (Smer-SD) volt kormányfő és a parlament alelnöke is. Köszönetet mondott mindazoknak, akik betartják a kormány rendeleteit és ajánlásait.

Milan Laurenčík (SaS), a parlament alelnöke köszöntet mondott minden egészségügyi dolgozónak, mentősnek, rendőrnek, katonának, eladónak és mindenki másnak, akik a kialakult helyzet ellenére is jól végzik a munkájukat. Martin Beluský (ĽSNS) képviselő is csatlakozott hozzá, hősöknek nevezve a felsorolt dolgozókat.

Juraj Šeliga (Za ľudí), a parlament alelnöke mindenkinek köszönetet mondott, aki nem veszi félvállról a válságot, és méltatta az emberek közötti szolidaritást is, amelynek segítségével könnyebb megbirkózni a kialakult helyzettel.

Kollár a többi parlamenti párt elnökével közösen a pozsonyi vár előtt csatlakozott az egészségügyi dolgozók és tűzoltók előtt tapssal tisztelgő kezdeményezéshez. A váron este 8-kor a "Köszönjük" ("Ďakujeme") felirat jelent meg.


(TASR)