Kollárék kormányalelnöke kivételt élvez az utazási szabályok alól, a tiszti főorvos biztosította számára

2021. január 9. - 09:49 | Belföld

Hetek óta téma a hazai sajtóban, hogy Štefan Holý (Sme rodina) kormányalelnök családjához utazgat Nagy-Britanniába, visszatérése után azonban nem vonul karanténba, negatív koronavírustesztet pedig nem hajlandó bemutatni.

Kollárék kormányalelnöke kivételt élvez az utazási szabályok alól, a tiszti főorvos biztosította számára

A kormánytagok, mivel az ún. kritikus infrastruktúra részét képezik, munkájukból kifolyólag kivételt élveznének a szolgálati útjaikon, Holý azonban magánutakon vesz részt. Mivel a kormány ülésein részt vesz, így evidens, hogy nem vonul hazatérései után tíznapos karanténba, negatív koronavírustesztet viszont nem volt hajlandó a média nyomására sem bemutatni, hogy azzal igazolja a szabályok betartását.

A kormány több tagja, köztük Igor Matovič miniszterelnök azonban az egyik ilyen hazatérése után megfertőződött. Hogy Holý volt-e a forrás, azt nem tudni biztosan, mindenesetre ő is koronavírusos volt karácsony előtt.

Holýt ez ügyben nemcsak ellenzéki politikusok kritizálták, de a koalíció tagjai is. Matovič sem érti, miért nem lehet kiállni, és megmondani, mi van.

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke ennek kapcsán a Markízának azt nyilatkozta, hogy Holý biztosította őt afelől, hogy betartja a rendelkezéseket.

A Markíza erre utánajárt, a Közegészségügyi Hivatal pedig megerősítette, hogy a kormányalelnök kivételt képez, amit Ján Mikas tiszti főorvos biztosított számára már november 20-án.

(Markíza)