A Kollárral kacérkodó fiatal lány feljelenti a galántai intézet vezetőit

2017. március 13. - 19:48 | Belföld

Amint arról beszámoltunk, múlt héten napvilágra került a Sme rodina elnöke, Boris Kollár és a galántai Tiszta nap (Čistý deň) nevelőintézet egy fiatal páciense közti pikáns beszélgetés. Simona akkor még az intézetet védte, most azonban fordult a kocka.

Simona, az intézet volt páciense feljelentést tesz a galántai intézmény ellen. Ezt a lány törvényes képviselője, Daniel Lipšic is megerősítette. A NOVA volt elnöke egyébként Natáliát is képviseli, akit állítólag megerőszakoltak az intézetben.

„A feljelentés a Tiszta nap vezetősége ellen, tehát Tománek úr és Zuzana Miková Tománková ellen szól” – mondta Lipšic. Összesen négy vádpontot fogalmaztak meg a feljelentésben: személyi szabadság korlátozása, zsarolás, kábítószer-függőség terjesztése és hamis vallomásra való kényszerítés.

Zuzana Miková Tománková nem válaszolt arra a kérdésre, hogy valóban nyomást gyakoroltak-e Simonára.

Úgy tűnik, múlt hét óta nagyot fordult a kocka, ugyanis akkor Simona a Pluskának adott interjújában még az intézet vezetőit, tehát a Tománek házaspárt védte.

Most azonban a lány azt állítja, az intézet vezetőinek volt az ötlete, hogy hozzák nyilvánosságra a közte és Boris Kollár között zajló beszélgetést. A Sme rodina elnökét ez ügyben még a rendőrségen is kihallgatták.

A Denník N szerint Simona azt állítja, hogy az interjúk során nyomást gyakoroltak rá. „Tománkovára második anyámként tekintettem, mivel olyat láttam benne, amit otthon nem kaptam meg” – mesélte a lány, aki szerint Tománková hátba döfte őt.

aktuality.sk/para