A kolozsnémai idősotthon 41 kliense és 15 alkalmazottja fertőződött meg!

2020. szeptember 24. - 13:17 | Régió

A kolozsnémai (Komáromi járás) idősotthonban 56 személy fertőződött meg az új típusú koronavírussal – közölte Denisa Masárová, a komáromi regionális közegészségügyi intézet munkatársa.

A kolozsnémai idősotthon 41 kliense és 15 alkalmazottja fertőződött meg!
Fotó: domovdochodcov.com

Amint arról korábban beszámoltunk, járványgóc alakult ki a Komáromi járásban, egyetlen nap alatt ugyanis 58 új fertőzöttet találtak. A Tvnoviny.sk-nak a a komáromi regionális közegészségügyi intézet munkatársa, Denisa Masárová megerősítette, hogy a kolozsnémai idősotthon 41 kliensénél és 15 alkalmazottjánál igazolták szerdán a fertőzést.

Elmondása szerint mindannyiuknak enyhébb tüneteik vannak, egy személyt kezelnek kórházban. „Az idősotthon egyik kliense a hétvégén más diagnózissal a komáromi kórházba került, a vizsgálatok pedig kimutatták nála a koronavírus-fertőzést. Az eset alapján teszteltük az intézmény többi kliensét és alkalmazottját” – tette hozzá Masárová.

A kolozsnémai idősotthon karantén alá került, tilos a látogatás, és az ilyenkor szükséges összes járványvédelmi intézkedést elrendelték.

Masárová közölte, a pozitívan tesztelt személyeket egy épületen belül helyezték el, ahol az ugyancsak pozitívan tesztelt alkalmazottak gondoskodnak róluk.

A járványügyi szakértő hangsúlyozta, ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, és figyelik az összes kliens, valamint alkalmazott egészségi állapotát.


(TASR)