Komárom bővítette a hajléktalanszálló befogadóképességét

2019. december 3. - 10:41 | Régió

A komáromi városháza az idei télre 28-ról 35 férőhelyesre bővítette a Vársor utcai hajléktalanszálló befogadóképességét. A hajléktalanok itt tiszta ruházathoz juthatnak, igénybe vehetik a higiéniai központ által nyújtott szolgáltatásokat, valamint a hét férőhelyes, éjszakai melegedőt is.

A városvezetés felkérte a város lakosait, hogy a téli időszakban figyeljenek jobban az utcán élő emberekre. „Ha krízishelyzetben lévő emberről szereznek tudomást, hívják azonnal a városi rendőrség 159-es segélyhívó számát. A szám éjjel-nappal tárcsázható. Hétköznapokon ilyen jellegű bejelentést a városi hivatal szociális osztályán is tehetnek” – áll a város által kiadott közleményben.

A lakosok meleg ruha és cipő adományozásával is segíthetnek a hajléktalanokon. „Nagyon hasznosak ezenkívül a törölközők, az ágyneműk és a pokrócok is, melyeket a Sport utcában, a Panoráma hotel melletti kis fa épületben, vagy a városi rendőrség portáján lehet leadni” – tájékoztatott a magisztrátus.

A hajléktalanoknak a téli hónapokban meleg ételt is biztosítanak. „A vállalkozók, az egyház és az önkéntesek széles összefogásának köszönhetően, Kollár Zoltán vezetésével és a várossal együttműködve hetente háromszor fognak ételt és italt osztani. Lehetőség van adakozni is, a rászorulóknak szánt élelmiszer gyűjtése az Építők utcájában és a Kacz utcában található élelmiszerüzletekben folyik” – zárul a város közleménye.
 

(TASR)