Komárom városa több mint egymillió euróval támogatja a sportot

2020. február 14. - 21:58 | Régió

A komáromi képviselők 485 ezer eurót osztottak szét a városi költségvetésből a sporttal és a sportolási lehetőségekkel kapcsolatos projektek támogatására.

Komárom városa több mint egymillió euróval támogatja a sportot
Fotó: Cséfalvay Á. András

A komáromi iskolák és klubok 285 000 eurót kapnak. A város további 200 000 eurót fordít azoknak a sportpályáknak a felújítására, ahol a helyi lakosok sportolhatnak. Emellett a városi vagyon kezelésével megbízott Comorra Servis vállalat több mint fél millió eurót fordít a sportlétesítmények – a sportcsarnok, az uszoda, a korcsolyapálya, a kajak klub és a focipálya - karbantartására. A komáromi sport éves támogatása így idén is meghaladja az egymillió eurót.

A felújítási program összesen 13, a lakosok számára hozzáférhető sportpályát érint. "A program külön figyelmet szentel annak, hogy a lakótelepek környékén is minél több sportolási lehetőség, aktív kikapcsolódásra alkalmas hely álljon a fiatalok és az idősek rendelkezésére. Az élsport támogatása mellett nagyon fontos, hogy minél több komáromi mozogjon rendszeresen" – érvelt a beruházás mellett Keszegh Béla polgármester.

Városi támogatásból újítják fel az örsújfalusi focipályát, az Erzsébet-szigeten található pihenőzónát (focipálya, röplabdapálya), a Szabadság utcai tornatermet, továbbá a Szent János utcai, a Selye utcai, valamint a Bauringoknál található többfunkciós pályát. Emellett körbekerítik a Damjanich utcai kosárlabdapályát, felújítják a Kajak klub területén található teniszpályát és a rác kápolna mellett fekvő kosárlabdapályát. Korszerűsítik a Vág-parti gördeszkapályát, továbbá a Munka utcai és a Komenský utcai alapiskolák futballpályáját is. A Dob utcában fitness park kerül kialakításra, valamint kihelyeznek egy szabad téri pingpongasztalt is.

A kluboknak és iskoláknak szánt támogatásból a legmagasabb összeg a Komáromi Football Club (KFC), illetve a röplabda és a kosárlabda klubok kasszájába vándorol. Évente összesen 35 klub kap támogatást. A város emellett 15 sportesemény megrendezéséhez is hozzájárul anyagilag.


(TASR)

Címkék: Komárom, sport