Komárom városa a volt poliklinika felújítását tervezi

2020. szeptember 24. - 19:17 | Régió

Komárom városa a volt poliklinika Klapka téri épületének felújítását tervezi. A rekonstrukcióra az épület elhanyagolt állapota miatt van szükség.

Komárom városa a volt poliklinika felújítását tervezi
Illusztráció (wikipédia)

„Az épület helyenként életveszélyes, leválasztották a közműhálózatokról is. A mennyezet egy része beomlott, a tető beázik, a függőleges szerkezeti elemek a lokális beázások miatt átnedvesedtek, a lépcsők veszélyesek, egy részük tönkrement”

– olvasható az indoklásban, melyet a napokban vitatott meg a komáromi városi képviselő-testület. A képviselők jóváhagyták a rekonstrukció projektdokumentációjának kidolgozását célul kitűző szándéknyilatkozatot.

A jelentés szerint a volt poliklinika épületét teljesen át kell építeni, beleértve a közműhálózatot is. Mivel az ingatlan állapota folyamatosan romlik, sürgősen ki kell dolgozni a projektdokumentációt, majd hozzálátni a felújításhoz.

A testület felkérte Keszegh Béla polgármestert, hogy a projektdokumentáció elkészítésének költségét – 120 ezer eurót – foglalja bele a város 2021-es költségvetés-tervezetébe.

Egyben kérik a közbeszerzési eljárás beindítását is azzal a kitétellel, hogy a város nem köt szerződést a munkálatokra, amíg nem hagyják jóvá az anyagi fedezetet.

TASR