Komáromban 250-ről 700-ra emelkedett a napi szinten beolthatók száma

2021. május 10. - 14:43 | Régió

A komáromi kórház saját elmondása szerint a járványhelyzet kezelhető a járásban, viszont a hétvégén 10 beteget fogadtak, akik koronavírus gyanújával érkeztek. Éppen ezért az elsődleges prioritás az oltás. A hétvégén több, mint kétezer regisztrált jelentkezőt oltottak be, mindezek mellett a kórház a napi oltások mennyiségét is megnövelte.

Komáromban 250-ről 700-ra emelkedett a napi szinten beolthatók száma
-illusztráció-

Miroslav Jaška, a kórház igazgatója elmondta, hogy az elmúlt héten összesen 10 500 embert oltottak be a kórház dolgozói Komáromban, Nyitrán, Selyén és Párkányban. Komáromban szombaton és vasárnap is 1000 – 1000 személy kapta meg a vakcinát az első tömeges oltás keretén belül.

„Sikerült jelentősen csökkeneteni azoknak a regisztrált embereknek a számát, akik időpontra várnak, hogy oltást kapjanak a komáromi oltóközpontban“

- mondta az igazgató.

A mai naptól a kórház napi szinten is nagyobb mennyiségű oltóanyagot kap majd, ami lehetővé teszi, hogy akár 700 ember is megkapja a vakcinát naponta. Eddig csupán 250 ember kaphatta meg naponta.

„Nagy kihívás ez a kórháznak és az alkalmazottaknak is, a teljesítőképességünk határán vagyunk és a járvány egy éves időtartama alatt az egészségügyi dolgozók egyszer sem álltak le. Mindent megteszünk, hogy a jövő héten is újabb 2000 ember kapjon vakcinát“

- tette hozzá az igazgató, illetve kifejezte köszönetét minden dolgozónak és kitartásra kérte őket.

Jelenleg 15 beteget kezelnek koronavírussal a kórházban, ebből 9 csak annak gyanújával került az intézménybe, 1 beteg pedig nem invazív lélegeztetést igényel. A kórház szerint a helyzet stabil.

Hupka Adrián