Komáromban gondoltak a Dunaszerdahelyi járásban dolgozókra, Galántán nem

2020. november 7. - 14:00 | Régió

A jövő hétről friss negatív teszteredményre van szükségük azoknak, akik a "zöld" járásokból a Dunaszerdahelyi járásba akarnak eljutni.

Komáromban gondoltak a Dunaszerdahelyi járásban dolgozókra, Galántán nem
Szombat reggel kilenckor legalább 150 személy sorakozott a komáromi mintavételi pont előtt (Fotó: Paraméter)

Ahogy arról már korábban hírt adtunk, a komáromi városi hivatal gondolt azokra a komáromi járásbeli lakosokra, akiknek hétfőtől a Dunaszerdahelyi járásban lesz dolguk.

A Duna-parti város önkormányzata önszorgalomból létesített a komáromi Matica-házban egy teszthelyszínt, ahol a mostani hétvége folyamán minden érdeklődőn elvégzik a koronavírus-gyorstesztet. Aki negatív, az az erről szóló tanúsítvánnyal szabadon tartózkodhat hétfőtől a Dunaszerdahelyi járás területén is.

Galánta polgármestere, Peter Paška a Facebookon közölte, hogy tucatnyi kérdést kap azzal kapcsolatban, mitévők legyenek azon galántai járásbeli lakosok, akik a jövő héten a Dunaszerdahelyi járásba készülnek, vagy épp ott dolgoznak. Paška erre úgy reagált, hogy ő semmit nem tud a kormány által beharangozott mobil tesztállomásokról, amelyek hétfőtől elvileg a járási székhelyeken lesznek.

A galántai önkormányzat ezen a hétvégén nem létesített teszthelyszínt. A galántai polgármester ezt tanácsolja azoknak, akik a jövő héten a szomszédos Dunaszerdahelyi járásba készülnek:

"A Galántai Járási Hivatal elöljárójával történt konzultációm után értesítem önöket, hogy a Dunaszerdahelyi járásban működő összes teszthelyszínen kötelesek önöket letesztelni minden kellemetlenkedés nélkül, ugyanúgy, ahogyan mi is leteszteltük a más településekről, járásokból érkező embereket."

Paška egyúttal minden tesztelőnek és teszteltnek szorít, és erőt, valamint pozitív energiát küld az ezen a héten is tesztelő szlovákiai régiókba.

(parameter/db)