Komáromban gyűjtést szerveznek a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került gyermekeknek

2021. március 8. - 15:52 | Régió

Komáromban, a Jókai Mór Alapiskola mellett működő Pro Pueri polgári társulás nyilvános pénzgyűjtést szervez diákjainak, akik a pandémia miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek. Sok szülő elvesztette az állását, néhány esetben pedig elhunytak a vírus következtében.

Komáromban gyűjtést szerveznek a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került gyermekeknek
Jóba Tamás és a polgári társulás elnökségi tagja, Berta Tünde tanácskoznak. (Fotó: Paraméter)

A gyűjtést „Együtt a gyerekeinkért“ néven hirdették meg, célja, hogy könnyítsen az érintett családok kiadásain, illetve akár egyszeri támogatást is nyújthatnak.

Berta Tünde, a társulás elnökségi tagja elmondta a Paraméternek, hogyan indult a kezdeményezés:

„A gyűjtés a szülők irányából indult el, ugyanis megkerestek, hogy nem tudnánk-e segíteni. A gyűjtést ad hoc jelleggel kezdtük, majd felmerült bennünk, lehetne-e ezt rendszerszintűen csinálni, mert a probléma nem csak azt az egy-két családot érinti, akik megkerestek.“

Jóba Tamás, az iskola egyik igazgatóhelyettese ismertette, hogyan zajlik majd az adománygyűjtés:

„A minisztériumban bejegyzett, nyilvános számlára küldhetik el utalás formájában a pénzt azok az emberek, akik szeretnék ezeket a családokat, gyerekeket megsegíteni“- mondta potálunknak Jóba Tamás.

Hozzátette, hogy azok a szülők és családok részesülhetnek a támogatásban, akik jelentkeznek és jogosultak rá, illetve a társulás is felkeresi az érintetteket. A segítséget nem feltétlenül pénz formájában kapják majd meg:

„Mindenképpen az iskolába járást fogja támogatni. Például a napközi, taneszközök, ebédeltetés kifizetése“ - mondta az igazgatóhelyettes.

Bárki bármilyen összeget adományozhat a megadott számlaszámra. A gyűjtés december végéig van engedélyezve, ha valaki minden hónapban akár csak 5 eurót adományoz, azzal már fedezi egy gyermek féléves étkeztetését. Adományozással a cégeknek lehetőségük van adóalapjuk csökkentésére is.

A szükséges információk megtalálhatóak az iskola honlapján, helyi sajtókban, illetve a közösségi hálókon is. Aki segíteni akar, erre a számlaszámra küldhet adományt: SK95 5200 0000 0000 1901 6651.

(ha)