Komáromban járt a közlekedési államtitkár

2021. április 9. - 18:17 | Régió

Katarína Bruncková, a közlekedési minisztérium államtitkára ma Komáromban Keszegh Béla polgármesterrel tárgyalt.

Komáromban járt a közlekedési államtitkár
Az államtitkárt fogadta Keszegh Béla polgármester (Fotó: Paraméter)

A többi között érintették a kikötő revitalizációjának témáját és az erődrendszer műemlékvédelmi státuszát. A spiccen elhelyezkedő töltőállomás eltávolításáról is szó esett, hogy a terület újra elérhetővé váljon a lakosok számára.

Ezen kívül a város vezetősége kifejezte igényét a turisztikai és gasztro covid támogatások iránt a járulékos szervezetek számára is, mint például a Comorra Servis. A szervezet eddig 23 000 eurós támogatásban részesült, és további összeget is igényelne a napokban elfogadott 120 milliós csomagból.

A turizmussal kapcsolatban szóba került a Dunamente TDM regionális turisztikai szervezet is, amelyben Komárom nagy részt vállal. A szervezet 60 000 euró állami támogatáshoz juthat ebben az évben, amit a kerékpáros és vízi turizmus fejlesztésére fordítana.

A lakásfejlesztés témája is szerepet kapott a találkozón.

Komárom 14 lakás építését szeretné megvalósítani az őrsújfalusi iskola régi épületét felhasználva és átalakítva.

Ezen kívül további hasonló projektek is tervben vannak a jövőre nézve.

A közlekedési minisztérium közel 200 millió eurót szeretne történelmi épületek felújítására fordítani, ebből az alapból szeretne Komárom is meríteni.

A tárgyalás egyes pontjainak témáit Komárom város weboldala hozta nyilvánosságra.

Végül pedig szó esett arról is, hogy a város szeretné támogatni a kisvállalkozások és más szolgáltatások megnyitását az óvintézkedések szigorú betartása mellett. A város vezetősége fontosnak tartja, hogy a lakosok visszatérhessenek régi életükhöz, mivel a folyamatos tesztelést biztosítják és a beoltottság aránya is növekvőben van.

Keszegh Béla polgármester szerint az államtitkár asszony segítsége sok eredménnyel járt Komáromban és a közeljövőben is több egyeztetésre kerülhet sor a közlekedési tárca illetékeseivel az úthálózatokkal kapcsolatban.

(ha)

Címkék: Komárom