Komáromban kapcsolták le a NAKA exrendőrét, aki összejátszhatott a dunaszerdahelyi alvilággal!

2017. március 9. - 20:25 | Belföld

Komáromban letartóztatták Štefan Šarókát, aki korábban magas rangú tisztséget töltött be a Nemzeti Bűnöldözési Ügynökségnél - tudta meg a Markíza.

Komáromban kapcsolták le a NAKA exrendőrét, aki összejátszhatott a dunaszerdahelyi alvilággal!
Illusztráció

Andrea Dobiášová, az Országos Rendőrkapitányság szóvivője megerősítette a letartóztatást, emellett elárulta azt is, hogy a volt rendőrt kenőpénz elfogadásával, köztisztviselői hatalommal való visszaéléssel és egyéb bűncselekményekkel gyanúsítják.

Šaróka komáromi származású, a rendőrség különleges egysége a lakhelyén csapott le rá. Korábban a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalnál, majd a NAKA-nál is dolgozott, összesen hat évig, tavaly szeptemberig. A NAKA szervezett bűnözés elleni osztályának nyugat-szlovákiai részlegét vezette, alá tartozott Nyitra mellett Nagyszombat és Trencsén megye.

Hogy összejátszhatott a dunaszerdahelyi alvilággal, az rögtön azután felmerült, hogy tavaly májusban letartóztatták a bűnszervezet számos tagját. Közülük ugyanis néhányan csiripelni kezdtek, és az ő vallomásaik alapján keveredett gyanúba Šaróka is.

Más rendőrségi forrás szerint a magas rangú tisztviselő pénzért szivárogtathattott ki információkat a maffiózóknak.

Nem ez az első eset, hogy a rendőrség vizsgálódik Šaróka ellen. Korábban azzal is gyanúsították, hogy rátámadott a komáromi alpolgármesterre. Később bebizonyosodott, hogy másvalaki volt a támadó.

A komáromi rendőrség ugyanakkor egy másik ügyben is eljárást indított ellene. Egy társával levizelték egy üzlet kirakatát. Az eset után sajnálkozott.

(Tvnoviny.sk/para)