Komáromban megtudhatjuk, az Aranycsapatból kik voltak azok, akik meglátogatták a régiónkat

2021. április 24. - 17:46 | Régió

Komáromban, a Csemadok székházában megtekinthető az Aranycsapat felvidéki szemmel című kiállítás, amelyet a Kárpátia Sport Polgári Társulás hozott létre.

Komáromban megtudhatjuk, az Aranycsapatból kik voltak azok, akik meglátogatták a régiónkat

Pallag György, a társulás elnöke elmondta, hogy vándorkiállításról van szó, amit szeretnének az egész Kárpát-medencében bemutatni. „A kiállítás az aranycsapat 6 éves történetét mutatja be a mérkőzéseken keresztül, ahogy ezt annak idején a felvidéki sajtó, a felvidéki lapok megírták.“ - nyilatkozta a Paraméternek.

Ezen kívül az Aranycsapat 1956-os megszűnését követően azt is feltárja, kik voltak azok a tagok, akik meglátogatták Szlovákiát, illetve milyen okból jártak itt, mely falvakat, településeket látogatták meg. Ennek érdekében igyekeznek felvenni a kapcsolatot a sportklubokkal, illetve várják mindazok jelentkezését, akik birtokában vannak bármilyen feljegyzésnek.

Hozzátette, hogy már a tavalyi évben szerették volna megszervezni, de a járvány közbeszólt. „Már decemberben indult volna, Trianon 100-ik évfordulójára szerettünk volna emlékezni, viszont a Covid miatt halasztani kényszerültünk.“ - mondta az elnök.

A kiállítást minél több helyen igyekeznek majd bemutatni, jelenleg Kárpátaljáról kaptak egy meghívást. Komáromban hétfőtől tekinthető meg, május 13-ig. Az érdeklődők 14:00 és 18:00 között érkezhetnek és az aktuális előírások alapján léphetnek a terembe. A Csemadok arra is fokozottan ügyel majd, hogy ne tartózkodjanak többen a teremben a megengedettnél.

(ha)

Címkék: Komárom, Aranycsapat