Komáromban mindenféle ellenőrzés nélkül át lehet jutni a határon (VIDEÓ)

2020. szeptember 4. - 12:51 | Belföld

Szeptember elsejétől új járványügyi intézkedéseket vezetett be a magyar kormány - erről írtunk korábban. Ennek értelmében a külföldi állampolgárok csak indokolt esetben léphetnek be Magyarországra. Aztán a visegrádi országok állampolgárai számára puhult, majd szinte követhetetlenné vált a helyzet. Az Összefogás emberei felkerekedtek és megnézték, mi a szitu a határátkelőkön, pár nappal a szigorú határzár bevezetését követően.

Komáromban mindenféle ellenőrzés nélkül át lehet jutni a határon (VIDEÓ)

Az államhatár magyar oldalán dolgozó hatóságok emberei a hazai politikai mozgalom képviselőinek elmondták, a határátlépés feltétele a személyigazolvány felmutatása, és az úticél megjelölése, azzal együtt, hogy nem hagyható el a határtól számított 30 km-es sáv. Állítólag akik ennél távolabb szeretnének utazni - mondjuk munkavégzés vagy oktatási intézmény látogatása miatt, - azoknak erre nincs lehetőségük.

Ugyanakkor Komáromban mindenféle ellenőrzés nélkül át lehet jutni a határon.

Azóta, hogy az Összefogás csütörtökön este felrakta a videóját, kiderült, szeptember 5-én, szombaton hajnali öt órától újabb határátkelőket nyitnak meg a szlovák-magyar határon.

(para)