A komáromi kórház dolgozói tavaly több mint 230 ezer adag vakcinát adtak be

2022. január 5. - 21:35 | Régió

A komáromi Agel kórházban 2022-ben is folytatódik a COVID-19 elleni vakcinázás. A kórház dolgozói Komárom mellett a nyitrai, vágsellyei és párkányi nagy kapacitású oltóközpontokban is oltanak.      

A komáromi kórház dolgozói tavaly több mint 230 ezer adag vakcinát adtak be
Illusztrációs felvétel (TASR)

"Az egészségügyi szakemberek egybehangzó véleménye szerint az oltás az egyetlen hatékony eszköz az új koronavírus elleni küzdelemben. A megerősítő harmadik dózis képes megakadályozni az új variánssal, az omikronnal való megfertőződést is, amely a következő hetekben terjedhet el" - mutatott rá Gabriela Filkóová, a kórház megelőző kezelésért felelős igazgatóhelyettese.

Hozzátette: a kórházi statisztikák megerősítették, hogy az aktuális járványhullám alatt azoknak a pácienseknek a döntő többsége, akik esetében a COVID-19 betegség súlyos lefolyású vagy végzetes volt, nem volt beoltva. "Ezért a standard ellátás, a monoklonális antitestekkel és az új gyógyszerekkel való kezelés mellett idén is az oltás lesz a fő prioritásunk. Olyan feltételeket teremtettünk, hogy bárki, aki az oltás mellett dönt, gond nélkül eljöhessen a kórházba, és megkapja a vakcinát" - hangsúlyozta Filkóová.

A komáromi kórházban 2021. január 7-én nyílt meg az oltóközpont. A Nyitra Megyei Önkormányzattal együttműködve a kórház dolgozói az említett négy oltóközpontban eddig csaknem 232 000 adag vakcinát adtak be.

TASR