A komáromi kórház egyelőre meg tud birkózni a járvánnyal, heten vannak kórházban

2021. október 5. - 20:53 | Régió

Bár elkezdődött a járvány harmadik hulláma és emelkedik a fertőzöttek száma a járásban, az Agel csoport komáromi kórháza egyelőre képes megbirkózni a helyzettel.

A komáromi kórház egyelőre meg tud birkózni a járvánnyal, heten vannak kórházban
-illusztráció- (Fotó: TASR)

A régióban viszonylag magas az átoltottság, ennek köszönhetően kevés a súlyos eset, de az egészségügyi szakemberek arra kérik a lakosokat, tegyenek meg minden óvintézkedést és vállaljanak felelősséget minden egyes embertársukért.

Kórházi ápolásra egyelőre heten szorulnak, egyiküknél sem súlyos a betegség lefolyása, és nem szorulnak mesterséges lélegeztetésre.

„További öt betegnél felmerült a betegség gyanúja, várjuk a teszteredményeket. A harmadik hullámra átszerveztük a kórházi osztályokat, megfelelő létszámú a személyzet, megvannak a szükséges technikai eszközök, és természetesen van elegendő egyéni védőfelszerelés"

- mondta Gabriela Filkóová, a komáromi kórház igazgatóhelyettese.

30 ágyat különítettünk el a COVID-19-ben szenvedő betegek számára, három, lélegeztetőgéppel felszerelt ágyunk van. Jelenleg a beteglátogatási tilalmon kívül más korlátozás nincs a kórházban, a tervezett műtéteket elvégezzük. A tesztelőpont is korlátozás nélkül működik. „Szeptember óta egyre többen jönnek tesztre, az elmúlt héten naponta körülbelül 250 embert teszteltünk, a fertőzöttek aránya emelkedett. Az elmúlt négy napban 22 fertőzöttet szűrtünk ki" - tájékoztatott Filkóová.

A komáromi kórházban továbbra is oltanak, az oltóközpont minden munkanapon 7.15-től 13.15-ig tart nyitva. A 18 évnél idősebbek választhatnak a vakcinák közül. A Pfizer/Biontech kétadagos oltóanyagával hétfőn, szerdán és pénteken, a Johnson&Johnson egyadagos oltóanyagával kedden és csütörtökön oltanak.

TASR