A komáromi kórház igazgatója bízik benne, hogy már túl vannak a nehezén

2021. április 20. - 15:44 | Régió

Miroslav Jaška, a komáromi Agel kórház igazgatója bízik benne, hogy már túl vannak a világjárvány legnehezebb időszakán.

A komáromi kórház igazgatója bízik benne, hogy már túl vannak a nehezén
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A kórházban a járványhelyzet már második hete javuló tendenciát mutat, csökken a kórházban kezelt koronavírus-fertőzöttek száma. Nem nő a súlyos esetek száma sem, egyre kevesebb a

A komáromi kórházban jelenleg 15 igazolt koronavírus-fertőzöttet és három COVID-gyanús pácienst kezelnek. Három páciens mesterséges lélegeztetésre vagy nem invazív lélegeztetésre szorul. Négy kórházi alkalmazott COVID-pozitív.

Jaška úgy véli, ha a járványhelyzet továbbra is kedvezően alakul, az egészségügyi minisztérium iránymutatásával összhangban fokozatosan végrehajthatják a tervezett műtéteket. „A világjárvány miatt tervezett műtétek százait kellett elhalasztanunk” – jegyezte meg a kórházigazgató.

Az elmúlt hétvégén a komáromi kórház egészségügyi dolgozói 3690 regisztrált érdeklődőt oltottak be a nyitrai nagy kapacitású oltóközpontban. Segíteni fogják a napokban megnyíló további oltóközpontok munkáját is. Szombaton tervezik megnyitni a vágsellyei, vasárnap pedig a párkányi oltóközpontot. Jaška kilátásba helyezte a komáromi kórház oltókapacitásának a növelését is, megjegyezve, hogy jelenleg mintegy 2700 érdeklődő vár az első, és mintegy 2200-an a második adag oltóanyagra. Hozzátette: minden attól függ, hogy érkezik-e elég vakcina. A komáromi kórházban a Pfizer/BioNTech, a nagy kapacitású oltóközpontokban az AstraZeneca vakcinájával oltanak.


(TASR)