A komáromi kórházban fokozatosan rendeződik a helyzet

2020. november 30. - 19:16 | Régió

A komáromi Agel kórházban fokozatosan rendeződik a helyzet a koronavírus-világjárvánnyal összefüggésben. A neurológiai, az onkológiai és a sebészeti osztályon is visszaállt a normális munkarend, beleértve az intenzív sebészeti egységet is. Jövő héten a tartósan betegek osztályát is megnyitják. Újra végeznek tervezett műtéteket, az ambuláns rendelések korlátozások nélkül zajlanak.

A komáromi kórházban fokozatosan rendeződik a helyzet
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Pillanatnyilag 12 koronavírusos beteget kezelnek a kórházban, további hat kötelező karanténban van. Senki sem szorul mesterséges lélegeztetésre. 17 alkalmazott produkált pozitív teszteredményt, további hét dolgozónak karanténba kellett vonulnia.

A komáromi kórház mobil mintavételi helyén múlt héten 372 PCR és 1520 antigén tesztet végeztek el, 62 eredménye lett pozitív. „Szűrővizsgálatoknak vetettük alá a kórház dolgozóit és pácienseit is, a 270 tesztből 5 lett pozitív” – tájékoztatott Miroslav Jaška kórházigazgató.

A látogatási tilalom továbbra is érvényben van, kivételt csak a végstádiumban lévő betegek kaphatnak, erről a kórházigazgatóval és az adott osztály főorvosával kell egyeztetni.


TASR