A komáromi kórházban már megtudhatod, átestél-e tudtodon kívül a koronavírus-fertőzésen!

2020. május 27. - 14:58 | Régió

A komáromi kórházban elkezdődött a térítéses szerológiai tesztelés, tehát bárki leteszteltetheti magát önköltségen és megtudhatja, hogy átesett-e a koronavírus-fertőzésen a tudta nélkül.

A komáromi kórházban már megtudhatod, átestél-e tudtodon kívül a koronavírus-fertőzésen!
Fotó: Cséfalvay Á. András (archívum)

A szerológiai tesztelés során a szervezetünk immunrendszere által a Covid-19 betegség ellen termelt antitestek jelenlétét vizsgálják a vérben. Miroslav Jaška, a kórház igazgatója ennek kapcsán közölte, hogy ebből kiderülhet, hogy valaki tünetmentesen átesett-e a betegségen, de az is, hogy épp fertőzött-e.

A tesztelésre a kórház recepcióján, a 035/7909333-as számon lehet bejelentkezni, ahol a jelentkezők kapnak egy terminust. Az igazgató elmondása szerint a tesztelést biztosítják az arra indikált páciensek számára is, akik operáció előtt állnak vagy más egészségügyi okból szorulnak tesztelésre, ez esetben viszont annak árát a biztosítójuk téríti.

A vizsgálat vérvételből áll, és a tünetekkel rendelkező személyeknél átlagban 90%-os biztonsággal kimutatható, hogy koronavírussal fertőződtek-e meg. A vizsgálatot a kórház infektológiai rendelőjében végzik munkanapokon.

(TASR)