Komáromi vírushelyzet: légmentesen lezárták a harcsási gócpontot

2021. február 10. - 14:25 | Régió

Nem javul a helyzet Komárom Nagyharcsás városrészében. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a 61-es számú lakóházban egyre terjed a koronavírus, a szakemberek arra törekednek, hogy ne váljon kezelhetetlenné a fertőzés mértéke, emiatt további szigorításokat vezettek be az ottlakókkal szemben.

Komáromi vírushelyzet: légmentesen lezárták a harcsási gócpontot
Fotó: Komárom / Facebook

Darina Masárová regionális tisztiorvos a Paraméternek elmondta, az elmúlt napokban fokozatosan növekedett a pozitív esetek száma.

„A családok ki-be jártak egyik lakásból a másikba, egyre súlyosabbá vált a helyzet. A karantén ideje egyre hosszabbodott, megtörtént, hogy egy olyan családot, amelynél már lejárt volna az elkülönítés időszaka, meglátogatott egy pozitív személy, és újra karanténba kerültek. A lakóházon belül egyre csak gyűrűzött a koronavírus“ – írta le a harcsási helyzetet a regionális tisztiorvos.

Az is gondot okozott, hogy nemcsak a Harcsáson teszteltették magukat az ottlakók, hanem más tesztpontokon is.

„El kell kerülnünk, hogy ellenőrizetlenül terjedjen a vírus.

Ezért teljesen lezártuk a lakóházat, őrizzük, és a karantén letelte után mindenkit letesztelünk“

– mondta Masárová.

A tisztiorvos szerint nagyon nehéz pontos adattal szolgálni a harcsási pozitív, illetve már megbetegedett személyek számával kapcsolatban:

„Az egyes mintavételi pontokon kiszűrt, Harcsáson lakó pozitív lakók száma elérte a 49-et. Ha pontos számot akarnánk kapni, külön kellene venni azokat, akik már átestek a betegségen, illetve azokat, akik jelenleg betegek vagy karanténban vannak. Ezért nehéz egészen pontos számot mondani“ – mondta.

(ha)