Kommandósok lepték el a gyorsforgalmi utat, drogdílerre csaptak le

2017. július 20. - 12:54 | Belföld

Szerdán rendőrségi akció zajlott az R1-es gyorsforgalmi úton Nová Baňa közelében, mely során egy drogdílert vettek őrizetbe a kommandósok.

Az akció során forgalomkorlátozás volt érvényben a gyorsforgalmi úton: a rendőrök egy teljes útsávot elfoglaltak. A gyanúsított szürke személyautójának útját közvetlenül a gyorsforgalmi úton blokkolták a kommandósok. A 30 éves sofőrt és útitársát bilincsben vezették el.

Petra Kováčiková rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint tudatmódosító szerek készítésének vádjával indítottak eljárást a vádlott ellen.

A rendőrség hónapokon keresztül figyelte a 30 éves férfit, aki rendszeresen Szeredre utazott, ahol pervitint szerzett be. Hogy ne legyen feltűnő, útjai során sosem használta kétszer ugyanazt az autót. Az injekciós tűkben tárolt kábítószert ezután hazavitte, majd eladta.

A rendőrök még a gyorsforgalmi úton átkutatták a gyanúsított autóját, amiben hatalmas mennyiségű drogra bukkantak. A lefoglalt kábítószer maximálisan 416 egyszeri adagra lett volna elegendő.

A dílernek nem először gyűlik meg a baja a rendőrséggel: a múltban már elítélték egyszer kábítószeres bűncselekményért, és csak néhány hónapja szabadult a börtönből. Jelenleg is csak feltételesen volt szabadlábon. Amennyiben bűnössége beigazolódik, akár 10 éves szabadságvesztésre is ítélhetik.

noviny.sk/para