Kommandósok rontottak rá a feleségét és annak két gyermekét túszul ejtő részeg fazonra!

Vasárnap este túszdráma zajlott le a Kassa-vidéki járásbeli Kalsa községben. 

Kommandósok rontottak rá a feleségét és annak két gyermekét túszul ejtő részeg fazonra!
A házban talált, lefoglalt tárgyak, többek között a támadó férfi kése (Rendőrségi felvétel)

Egy 34 éves részeg férfi késsel fenyegette meg egy évvel idősebb feleségét, akit annak két gyermekével együtt elvitt egy házba, és ott fogva tartotta őket - árulta el Lenka Ivanová rendőrszóvivő.

A helyszínre nagy erőkkel vezényelték ki a rendőröket, akik megpróbálták felvenni vele a kapcsolatot, de a férfi nem reagált a felszólításra. "Mivel fennállt az alapos gyanúja annak, hogy életek forognak kockán, a rendőrség a behatolásról döntött" - húzta alá a szóvivő.

Ezt követően a gyorsreagálású egységek berontottak a házba. A férfi nem akarta megadni magát, ellenállt és agresszívan viselkedett. Megpróbált elszökni, a rendőrök azonban kényszerítő eszközökkel ebben megakadályozták, majd őrizetbe vették. 

A megsérült nőt a mentők ezután kórházba vitték, a férfiről pedig kiderült, hogy az elmúlt években számos alkalommal is elítélték több, köztük erőszakos cselekedetért is. A fiatal férfi egyébként ittas volt, 0,83 mg/l alkoholszintet mértek a leheletében. 

Veszélyes fenyegetés és testi sértés ügyében indult ellene eljárás, amiért hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

(SME/TASR)