Kommandósok szálltak meg egy családi házat Ekecs közelében!

2021. március 8. - 11:52 | Régió

Rendőrségi kommandósok vonultak ki hétfőn hajnalban egy Ekecs (Dunaszerdahelyi járás) külterületén lévő családi házhoz.

Kommandósok szálltak meg egy családi házat Ekecs közelében!
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotók: Paraméter)

Szerkesztőségünk értesülése szerint az akciót a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hajtotta végre, és egy ismeretlen, potenciálisan veszélyes vegyi anyag jelenléte miatt a bevetéshez riasztották a Nagyszombat Megyei Tűzoltóság vegyvédelmi alakulatát is.

A reggeli órákban a jelöletlen rendőrségi járműveken és a vegyvédelmi öltözéket viselő tűzoltókon kívül a helyszínen jelen voltak a Pénzügyi Igazgatóság Bűnügyi Hivatalának munkatársai is.

A lengyel tulajdonban lévő, nagyszegpusztai ingatlan területét átvizsgálták, és feltételezhetően házkutatást tartottak. A TV JOJ információi szerint a házban illegális droglabor működött, ahol kábítószert állítottak elő. A tévések úgy értesültek, hogy a rendőrség két lengyel férfit vett őrizetbe a helyszínen.

"Tekintettel arra, hogy még folyamatban vannak a különböző vizsgálati műveletek, a bevetés részleteiről jelenleg nem áll módunkban tájékoztatást nyújtani"

- közölte a Paraméterrel Martina Rybanská, a Pénzügyi Igazgatóság szóvivője. Az országos rendőr-főkapitányság szóvivője, Michal Slivka szintén azt közölte portálunkkal, hogy az üggyel kapcsolatban a rendőrség a folyamatban lévő műveletek miatt egyelőre nem tud bővebb tájékoztatást nyújtani.

(db)