Kommandósok vitték el az egyik nyitrai polgármesterjelöltet!

A nemzeti korrupcióellenes egység hétfőn reggel Nyitrán letartóztatta a város egyik polgármesterjelöltjét, Štefan Štefeket. A vád közvetett korrupció - tudta meg a Denník N.

Kommandósok vitték el az egyik nyitrai polgármesterjelöltet!
Štefan Štefek

Štefek korábban nyolc évig volt Nyitra alpolgármestere, hosszú ideig a Smer tagja is, emellett a párt nyitrai járási szervezetének elnöke, később azonban szembekerült a Smer befolyásos nyitrai képviselőjével, Tibor Glendával és a köré épülő csoporttal, emiatt 2014-től függetlenként politizál.

Štefek feltűnt egy kétes nyitrai lakásvételi ügyben is. Glenda olcsón kapott lakást a Službyt nevű cégtől, melynek akkoriban éppen Štefek volt az ügyvezetője.

Annak idején Štefekkel együtt távozott a nyitrai Smerből Renáta Kolenčíková, aki korábban állította, hogy a pártot Nyitrán valójában nem Glenda, hanem a Bonul nevű biztonsági cég vezetője, Miroslav Bödör irányítja, aki Tibor Gašpar korábbi országos rendőrfőkapitány rokona.

Kolenčíková a Denník N-nek nem tudta megmondani, miért tartóztathatták le Štefeket, de szerinte összefügg a választásokkal. 11 jelölt van Nyitrán a polgármesteri posztra, de komolyabb jelölt csak néhány. Úgy véli, Jozef Dvonč polgármester arra gyanakodhatott, hogy Štefek a vízművek vezetőjeként a futballra fordítandó támogatások egy részét más célra fordította.

(Denník N)