Komoly kérdésekben van egyetértés Kollár és Bugár között

2019. május 11. - 15:02 | Belföld

Helyes döntésnek tartja Bugár Béla és Boris Kollár is, hogy a szlovák parlament elnöke részt vett a minapi moszkvai katonai parádén. Mindketten megegyeznek ebben a kérdésben, ahogy abban is, hogy szükséges változtatni a himnusztörvényen is.

Komoly kérdésekben van egyetértés Kollár és Bugár között
Fotó: Cséfalvay András

Andrej Danko legutóbbi oroszországi útjával kapcsolatban a kormánypárti és az ellenzéki képviselő úgy vélekedik, hogy fontos megemlékezni Szlovákia szovjetek általi felszabadításáról. Ezt nem vetem a szemére - jegyezte meg Bugár, hozzátéve, hogy Danko a szankciós listán szereplő személyekkel fenntartott kapcsoltatával összefüggésben más a véleménye. Feleslegesen jár hízelegni - így a Híd elnöke.

A francia Marine Le Pen pozsonyi látogatásával kapcsolatban Bugár elmondta, nagyon vékony a határ a hazafiság és a nacionalizmus között. A fő különbség az, hogy ez utóbbi mások kárára próbálja védeni a hagyományokat.

A himnusztörvénnyel összefüggésben a parlament alelnöke megjegyezte, a kormánykoalíción belül egyezség van a jogszabály módosításáról, csupán egy SNS-es képviselő nem ért azzal egyet. A törvénymódosítást a Sme rodina első embere, Kollár szintén támogatja.

TASR

.