Komoly változások jöhetnek a minimálbér terén az EU-ban – mit eredményez mindez Szlovákiában?

2022. szeptember 21. - 15:36 | Belföld

Az Európai Parlament múlt héten nagy többséggel elfogadta az Európai Unióban biztosítandó megfelelő minimálbérekről szóló új jogszabályt. Ennek alapján Csehországban jelentősen emelkedhet a minimálbér, Szlovákiában viszont más a helyzet.

Komoly változások jöhetnek a minimálbér terén az EU-ban – mit eredményez mindez Szlovákiában?
Fotó: TASR - illusztráció

Az új szabályozás célja, az uniós testület sajtóközleménye szerint, hogy javítsa az Európai Unióban élő összes munkavállaló életszínvonalát és munkakörülményeit, és hozzájáruljon a gazdaság és társadalom fejlődéséhez. A jogszabály rögzíti, melyek azok a követelmények, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell a törvényileg vagy kollektív szerződésekben meghatározott minimálbér mértékének megállapításakor.

Míg a minimálbérek meghatározása továbbra is tagállami hatáskörbe tartozik, a tagállamoknak garantálniuk kell, hogy a megélhetési költségeket és bérszinteket figyelembe véve a minimálbérből tisztességesen meg lehessen élni.

A törvényileg meghatározott minimálbér megfelelőségének értékeléséhez viszonyítási alap lehet egy reálárakon vett áru- és szolgáltatáskosár, illetve a bruttó mediánbér 60 százaléka vagy a bruttó átlagbér 50 százaléka.

A szabályok a munkaszerződéssel vagy munkaviszonnyal rendelkező valamennyi európai munkavállalóra kiterjednek majd. Az irányelv nem kötelezi törvényileg meghatározott minimálbér bevezetésére azokat a tagállamokat, ahol ilyen jelenleg nem létezik, és a minimálbérek által nyújtott védelmet kizárólag kollektív szerződések biztosítják. Azoknak az országoknak, amelyekben a munkavállalók kevesebb mint 80 százalékára terjed ki a kollektív bértárgyalások mechanizmusa, a szociális partnerek bevonásával cselekvési tervet kell készíteniük az arány javítására.

A szerdán elfogadott irányelv értelmében a tagországoknak rendszert kell kiépíteniük a szabályok betartásának megbízható nyomon követésére, valamint helyszíni és egyéb ellenőrzésére. A rendszer segítségével fel tudják majd tárni az esetleges visszaélésszerű alvállalkozást, színlelt önfoglalkoztatást, elszámolatlan túlórázást vagy a munkaintenzitás nem ellentételezett növelését.

Csehországban jelentősen emelkedhet a minimálbér, Szlovákiában viszont más a helyzet

A Tvnoviny.sk rámutatott, hogy Csehországban az uniós jogszabály jelentős emelkedést jelenthet, annak értelmében ugyanis 662 euróról megközelítőleg 816 euróra nőne a minimálbér. Szlovákiában azonban ilyen "veszély" nem fenyeget.

Az útmutató szerint Szlovákiában a minimálbér az új EU-s jogszabály alapján mindössze 626 euró körül mozogna, bár már jelenleg is 646 euró körül van.

„Csehországban, ahol sokáig stagnált a minimálbér, most felzárkóznak, és ebben segít nekik az irányelv. Nálunk azonban az elmúlt években gyorsabban emelkedett” – hívta fel a figyelmet Milan Kuruc, a Dolgozó Szegénység polgári társulás elnöke.

Kuruc szerint azonban a javaslatban van egy sokkal fontosabb intézkedés is.

„A tagállamokra vonatkozó irányelv meghatározza a kollektív szerződések hatályának kritériumait. Ha egy adott államban a munkavállalók 80%-ára nem vonatkozik kollektív szerződés, az államok akciótervet készítenek a kollektív tárgyalások támogatására. A lefedettségünk körülbelül 25 százalék” – magyarázta Kuruc.

A szakszervezetek abban bíznak, hogy az új irányelv hozzájárul a munkaerő-piaci feltételek igazságosabbá tételéhez.


(tvnoviny.sk/mti/para)