Könnyen lehet, hogy az elmúlt napokban esett le az idei utolsó hó

Míg egy-két napja Szlovákia középső és nyugati részét több centi friss hó borította be, addig a keleten élők továbbra is várnak a havazásra. Az sem kizárt, hogy ebben az évben már nem látunk több havat.

Könnyen lehet, hogy az elmúlt napokban esett le az idei utolsó hó
Fotó: TASR

A havazás nemcsak a közlekedésben okozott problémát: a fagytól csúszóssá váló járdákon, utakon többen is elestek. "A Pozsonyi Egyetemi Kórházban pénteken 11 óráig 32 olyan személyt kellett ellátni, aki elesett a jeges úton vagy a járdán. Leggyakrabban csukló-, váll-, térd-, könyök- és bokasérülések történtek. Jobb esetben zúzódásokról, ficamokról volt szó, de akadt agyrázkódásos, illetve hátsérüléses eset is" - tájékoztatott Eva Kliská, a kórház szóvivője.

A fővárosban az éjszaka folyamán is dolgoztak az utak és járdák tisztításán. "Csütörtök estétől péntek reggelig kilenc csapat biztosította az utak megtisztítását" - nyilatkozta Lucia Forman Habancová, a pozsonyi önkormányzat szóvivője.

A következő napokban már nem várható sűrű havazás.

"Kiderült az égbolt, napos hétvégének nézünk elébe. Hétfőn még jöhet némi csapadék, de az elmúlt napokhoz hasonló rendkívüli helyzetre már nem kell számítani. Könnyen lehet, hogy decemberben már nem is fog havazni"

- jelentette Peter Jurčovič meteorológus.

Kapcsolódó cikkek:

HAVAZÁS: Késnek a vonatok és a buszjáratok, Pozsonyban hatalmas dugók alakultak ki - FOTÓK

HAVAZÁS: Több tízezer háztartás maradt áram nélkül a kiadós havazás miatt​

HAVAZÁS: Mi a helyzet a közutakon?

Autók az árokban, leszakadt faágak - a havazás áldozatai Nagyszombat megyében (FOTÓK)​

HAVAZÁS: Balesetek, fennakadások a Dunaszerdahelyi járásban​

noviny.sk/para