Könnyen lehet, hogy Rusko már a héten szabadlábra kerül

Napokon belül szabadlábra kerülhet a jelenleg vizsgálati fogságban lévő Pavol Rusko, a bíróság ugyanis elbírálja az általa tett fellebbezést. 

Jövő héten lesz egy hónapja, hogy Pavol Ruskót vizsgálati fogságba helyezték. A vád szerint az exmarkízás Rusko 1997-ben megrendelte üzlettársa, Sylvia Volzová megölését.

Miután Rusko vizsgálati fogságba került, a volt miniszter és az ügyész is fellebbezett a bíróság ítélete ellen. Az ügyész azt nehezményezte, hogy a bíróság nem ismerte el, hogy fennáll a veszélye a gyanúsított szökésének is.

"A szóban forgó ügyet november  13-án terjesztették a fellebbviteli bíróság elé. A dokumentumok áttanulmányozása után a szenátus kitűzi az ülés időpontját" - tájékoztatott Pavol Adamčiak, a kerületi bíróság szóvivője.

Az ügyben már minden tanút kihallgattak. Adamčiak elmondása szerint a Pozsonyi Kerületi Bíróságnak öt napja van, hogy döntsön az ülés időpontjáról.

Míg a fellebbviteli bíróság dönt Rusko fellebbezéséről, addig ezen a héten újfent kihallgatják a vádlottat. Hasonló eljárás vár Sylvia Volzovára is.

Kapcsolódó cikkek:

Pavol Rusko rácsok mögött marad!

Pavol Ruskót kórházba kellett szállítani

Rusko akár 15 évet is kaphat, de az sem kizárt, hogy élete végéig rács mögött marad

Újabb két maffiózót hallgattak ki Pavol Rusko ügyében

Betonba akarták önteni Rusko üzlettársát, az exmarkízás testőre is vallott

Rusko és Černák találkozójáról mesélt az exmarkízás sofőrje​

Marián Kočner is vallott a Rusko-ügyben

noviny.sk/para