Könnyű dolga van az autótolvajnak, ha nála van a slusszkulcs

2020. december 23. - 14:54 | Régió

Egyszerű dolga volt annak az autótolvajnak, aki a pozsonyi Ligetfaluról (Petržalka) kötött el egy furgont.

A rendőrség már vizsgálja az autólopást, mely során a tolvajnak nem kellett "erőszakot" alkalmaznia. A Peugeot Boxer típusú furgon tulajdonosa ugyanis a kocsi raktere alatt lévő, bezáratlan rekeszben tartott egy (pót)slusszkulcsot. A tolvajnak nem volt más dolga, mint kiszedni a rekeszből az autókulcsot, bestartolni a gépkocsit, és azzal ismeretlen helyre távozni.

Az elkövető 12 ezer eurós anyagi kárt okozott a furgon eltulajdonításával. Ha a rendőrségnek sikerül kinyomoznia kilétét, 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Mivel a bűnözők karácsony idején sem alszanak, a rendőrség - tekintettel az ünnepi időszakra - mindenkit óvatosságra int.

"Azt ajánljuk, hogy akkor se hagyjanak semmilyen iratot vagy értéket az autóban, ha csak rövid időre hagyják el a gépkocsit, és mindig bizonyosodjanak meg arról, hogy náluk van az autókulcs. Az autó bezárását követően nem elég a központi zárra és annak távirányítójára hagyatkozni, javallott a kilincs felnyitásával is ellenőrzini, hogy valóban bezártuk-e autónkat"

- áll a hatóság közleményében.

(parameter)

Címkék: autólopás