Konstruktív együttműködésről beszélgetett Kiska és Sulík

2019. július 1. - 19:16 | Belföld

Az ellenzéki tömörülések közötti kommunikáció elengedhetetlen egy jó kormány összeállításához.

Konstruktív együttműködésről beszélgetett Kiska és Sulík
Fotó: Facebook

Ezt hétfőn jelentette ki Richard Sulík, az SaS elnöke, miután találkozott Andrej Kiskával, a Za ľudí párt elnökével. A találkozóról a közösségi oldalán tájékoztatott, állítása szerint a „konstruktív együttműködésről” beszélgettek.

„Baráti jellegű találkozó volt, amelyen az együttműködésről beszélgettünk. Már régóta ismeretes, hogy az SaS önállóan indul a választásokon, az ellenzéki tömörülések közötti kommunikáció ugyanakkor elengedhetetlen egy jó, az ország érdekeit képviselő kormány összeállításához a 2020-as választások után” – nyilatkozta Sulík a TASR hírügynökségnek, hozzátéve: Kiskát már nagyjából 12 éve ismeri. Elmondása szerint régi barátok, és még azelőtt ismerkedtek meg, hogy a volt államfő belépett volna a politikába.

Kiska a közösségi oldalán közölt bejegyzésében jelezte: minden demokratikus párt vezetőjével találkozni akar, hogy az együttműködésről beszélgessenek. Hozzáfűzte: Sulíkkal mindig megtalálták a közös hangot. „Nem értettünk egyet mindig mindenben, de közös a célunk – jobb, élhetőbb hellyé tenni Szlovákiát” – írta a volt államfő.

Az, hogy az SaS önállóan indul a választásokon, Kiska szerint nem gátolja, hogy megvitassák a Szlovákiát érintő konkrét lépéseket, akár a választások előtt, akár utána. Emlékeztetett: egy héttel korábban a Progresszív Szlovákia (Progresívne Slovensko) – Együtt (Spolu) koalíció képviselőivel találkozott.


TASR