Köntösben kért segítséget a taxistól, aztán fegyvert fogott rá és pénzt követelt tőle

2021. június 24. - 14:59 | Régió

Egy pozsonyi férfi fegyverrel fenyegetett egy taxist, és a sofőrt azzal gyanúsította meg, hogy 400 eurót lopott el tőle - ami persze nem volt igaz.

Köntösben kért segítséget a taxistól, aztán fegyvert fogott rá és pénzt követelt tőle

A pozsonyi Jozef A. kedden röviddel éjfél után intett le egy taxist, majd segítséget kért tőle. A köntöst viselő férfi azt állította a sofőrnek, hogy kizárta magát otthonából, és el kéne mennie a pótkulcsért. A taxis felvette őt, majd elszállította a férfit a megbeszélt helyre.

A visszafelé vezető úton az utas azt ajánlotta, hogy álljanak meg egy benzinkúton, hogy felváltsa a pénzét. Meg is álltak, de a férfi azt mondta, hogy a kutas nem volt hajlandó pénzt váltani, úgyhogy a taxis végül hazavitte őt.

A fura alak ezután be is jutott a lakásába - ahonnan elvileg kizárta magát -, ahol átöltözött, és visszatért a taxishoz. Azt követelte a sofőrtől, hogy vigye el őt egy másik benzinkútra, ahol végre felváltja a pénzét, és kifizeti az utat.

Útközben a második benzinkútra azonban az utas támadó hangnemre váltott, és azzal gyanúsította a sofőrt, hogy ellopott tőle 400 eurót. Miközben a taxi haladt, az utas fegyvert rántott, amit a sofőrre szegezett, és követelte tőle az állítólag eltulajdonított pénzt. A vád nem volt igaz, de a taxison eluralkodott a halálfélelem, és 200 eurót adott át az "ügyfélnek".

Miután kirakta az utast, a taxis azonnal értesítette a rendőrséget, és a zsaruk őrizetbe vették Jozef A.-t, aki a rendőröknek önként át is adta két maroklőfegyverét.

A férfit őrizetbe vették, büntetőeljárás indult ellene, és javasolták előzetes letartóztatását. Fegyveres rablás minősített esete miatt 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

(TASR/parameter)