Kontumáció vagy újrajátszás? A Ligás Klubok Uniója döntött a botrányba fulladt Spartak-Slovan bajnoki sorsáról

2021. október 20. - 16:24 | Sport

A Ligás Klubok Uniója (ÚLK) szerdán a pozsonyiak javára kontumálta a Spartak Trnava – Slovan Bratislava bajnoki mérkőzést, amelyet félbe kellett szakítani, miután a szurkolók a pályára rohanva összeverekedtek. A hírt Végh Tibor, a DAC labdarúgóklub elnöke, illetve az ÚLK elnökségi tagja is megerősítette a Paraméternek.

Kontumáció vagy újrajátszás? A Ligás Klubok Uniója döntött a botrányba fulladt Spartak-Slovan bajnoki sorsáról
Fotó: TASR

Az ÚLK elnöksége a delegált személyek, játékvezetők, a két klub, illetve a rendőrség által bemutatott jelentések kiértékelése után hozta meg a döntését.

„Szeretnék elnézést kérni minden rendes embertől, családtól és gyerektől azért, ami vasárnap történt. Súlyos csapást kaptunk futballként és bajnokságként is, ami után le kellett vonnunk a következményeket. Az ÚLK azonnal reagált a történtekre, és kikértük minden kompetens személy véleményét, illetve állásfoglalását a Nagyszombatban történtekkel kapcsolatban. Ezt követően összeült az ÚLK elnöksége, amelyen egy kivételével az összes klub képviselője megjelent. Ma a félbeszakított rangadó sorsáról döntöttünk, a párbeszéd remek és igazságos volt. Az elnökség úgy döntött, hogy a Trnava-Slovan mérkőzést 0:3 arányban a vendégcsapat javára kontumálja. A Fortuna Liga versenyszabályzata szerint jártunk el, amit be kell tartani”

– nyilatkozta Ivan Kozák, az ÚLK elnöke.

A másik lehetséges megoldás a találkozó újrajátszása lett volna, az elnökség viszont a súlyosabb büntetés mellett döntött. A Spartak Trnava fellebbezhet az ítélet ellen.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) fegyelmi bizottsága a csütörtöki ülésén fog foglalkozni a történtekkel, a büntetések mértékét pedig előreláthatólag jövő héten hirdeti ki.


-para-