Korábban átadták a nagykaposi új körforgalmat

2021. december 27. - 19:07 | Régió

A tervezettnél korábban befejezte a kivitelező a nagymihályi járásbeli Nagykapos egyik legforgalmasabb kereszteződésének körforgalommá alakítását. Petrikán Péter, a város polgármestere a TASR hírügynökségnek elmondta, a lakosság pozitívan fogadta a tervet, és javasolták, hogy további kereszteződéseket is átépítsenek.

Korábban átadták a nagykaposi új körforgalmat
Illusztrációs felvétel (Pexels)

„Négy út találkozik ebben a csomópontban, a lakótelep felől érkező autósoknak korábban 15 percet is kellett várakozniuk csúcsforgalomban, most azonban már zökkenőmentesen halad a forgalom" - értékelte Petrikán a Fábry utca, a Dobó tér és a Tolsztoj tér kereszteződésénél megvalósult projektet. A beruházás költségvetése 345 ezer euró, a kivi-telezőnek két héttel a tervezett határidő előtt sikerült elvégeznie a munkát. Az időjárás miatt az útburkolati jelzések felfestését jövő tavaszra halasztották.

Petrikán elmondta, a lakosok javaslatokat tettek a város további kereszteződéseinek átépítésére is. „Ezeket az utakat azonban a megye kezeli, ezért jövőre tárgyalni fogunk a megye vezetésével erről a kérdésről".

A kereszteződés felújításának finanszírozásához a város is hozzájárult, annak a 180 ezer eurós támogatásnak köszönhetően, amelyet 2019-es nagymihályi kihelyezett ülésén hagyott jóvá a kormány.

TASR

Címkék: Nagykapos, körforgalom