Korábban baltával, most kalapáccsal támadt a rendőrökre egy férfi Budapesten!

2023. január 21. - 09:49 | Külföld

Őrizetbe vettek egy Heves vármegyei férfit, aki korábban baltával, pénteken kalapáccsal támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az MTI-vel.

Korábban baltával, most kalapáccsal támadt a rendőrökre egy férfi Budapesten!
Fotó: Pixabay.com

A közleményben azt írták, a 40 éves férfi tavaly novemberben vésővel és baltával rongálta meg egy magyarországi nagykövetség budapesti épületét. A rendőrök a rongálás abbahagyására szólították fel, ő azonban a baltával a rendőröket fenyegetve elindult feléjük. A rendőrök az elkövetővel szemben könnyfakasztó gázt, majd testi kényszert alkalmaztak.

A gyanúsított ellen a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el.

A férfi ezután több fenyegető üzenetet küldött elektronikus úton az egyik rendőrkapitányság rendőreinek. A nyomozó ügyészség ezért a Terrorelhárítási Központ közreműködésével pénteken kutatást tervezett végrehajtani a lakóhelyén és gyanúsítotti kihallgatása érdekében elő akarta állítani.

A férfi a megjelenő rendőröket kalapáccsal a kezében fenyegetni kezdte, majd az eszközt nagy erővel közéjük dobta. A támadásban senki nem sérült meg.

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, és kihallgatása után indítványozza a letartóztatását. Erről a bíróság várhatóan hétfőn dönt - olvasható a közleményben.

(MTI)