Korábban nem így volt, de már Miloš Zeman is a kötelező oltás mellett áll

2021. december 27. - 08:03 | Külföld

A koronavírus-fertőzés elleni védőoltások kötelezővé tétele mellett szállt síkra Miloš Zeman cseh államfő hagyományos karácsonyi beszédében vasárnap.

Korábban nem így volt, de már Miloš Zeman is a kötelező oltás mellett áll

Korábban kételyeit hangoztatta az ilyen kötelezettséggel szemben, de a járvány újabb és újabb hullámai láttán megváltoztatta a véleményét - mondta a televízió élő adásában közvetített ünnepi beszédében. Végül, mint mondta,

Ausztria példája győzte meg, amely 2022. februártól kötelezővé teszi a védőoltás felvételét.

"Meggyőződésem, hogy az a legegyszerűbb módja a járvány leküzdésének. Már egy sor betegség ellen kötelező a védőoltás nálunk. Semmi okunk arra, hogy ne vezessük be a koronavírus ellen is" - folytatta.

Jobb egy ilyen radikális intézkedés, mint tétlenül nézni, ahogyan Európában egymást váltják a járvány csillapodásának, majd fellángolásának időszakai - vélekedett.

A korábbi évekhez hasonlóan Zeman idén sem fukarkodott a klímaaktivisták bírálatával, akik "a kezdetben értelmes ökológiai célokból egyfajta vallást csináltak". Dicsérte Andrej Babis volt miniszterelnök kormányát, amely szerinte "sok jót tett". Az általa a közelmúltban felesketett új kormányt pedig arra figyelmeztette, hogy ne "puhítsa fel" a költségvetési fegyelmet a gazdasági lobbik kedvéért, amelyek mindenféle adókedvezményt követelnek a társadalom rovására.

(MTI)