Korábban rendszeresen megszegte a közlekedési szabályokat, a tragédia napján egész nap ivott a pozsonyi balesetet okozó sofőr

2022. október 5. - 09:58 | Régió

Új információk derültek ki Dušan Dědečekről, aki vasárnap öt halálos áldozattal járó közúti balesetet okozott a pozsonyi Zoch utcában. Azt követően, hogy általános veszélyeztetéssel gyanúsították meg, az ügyész kedden indítványozta az előzetes letartóztatását – számolt be róla a TV Noviny.

Korábban rendszeresen megszegte a közlekedési szabályokat, a tragédia napján egész nap ivott a pozsonyi balesetet okozó sofőr
Fotó: TASR

A TV Markíza információi szerint azért kérvényezték az előzetes letartóztatását, hogy a gyanúsított ne tudjon elmenekülni, illetve ne követhessen el újabb bűncselekményt. Dědeček ugyanis tizenegy év alatt 16 közúti kihágást vétett. Általában gyorshajtás miatt gyűlt meg a baja az igazságszolgáltatással, de más vétségei is vannak.

Mivel a vasárnapi balesetet súlyos bűncselekmény elkövetéseként kvalifikálták, a bíróságnak 72 órája van, hogy döntést hozzon Dědeček előzetes letartóztatásáról.

A rendőrség többször is megerősítette, hogy a balesetet követően a sofőr szervezetében 1,6 ezrelék alkoholt állapítottak. A TV Noviny úgy tudja, Dědeček aznap már otthon tömény alkoholt fogyasztott, ennek ellenére autóba ült és munkába ment, ahol tovább folytatta az ivást. Ezt követően újfent volán mögé ült, az esti órákban pedig megtörtént a tragikus baleset, amely során öt ember életét vesztette, többen pedig megsérültek. Ugyancsak kórházba szállították a sofőr fiát, aki az anyósülésen utazott.

A TV Markíza szerint Dědeček a kihallgatás során sajnálatát fejezte ki a tragikus eset kapcsán, amit okozott. Tettéért 20-tól 25 évig terjedő szabadságvesztés, vagy életfogytiglan tartó börtönbüntetés fenyegeti.

Mint ismert, vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant a Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. Az esetet egy térfigyelő kamera rögzítette.


(tvnoviny.sk)