A korábbi elit rendőr is tagja lehetett a Galántán tevékenykedő drogbandának

Újabb fejlemények derültek ki a Galántán és környékén is tevékenykedő drogbanda ügyében.

A korábbi elit rendőr is tagja lehetett a Galántán tevékenykedő drogbandának
Fotók: Rendőrség - Facebook

A tvnoviny.sk információi szerint a Galánta közelében végrehajtott rendőrségi akció során egyebek mellett őrizetbe vettek egy korábbi elit rendőrt, Radovan F.-et, aki jelenleg a regionális politikában vesz részt.

A lap úgy tudja, a korábbi kommandós rendőr is tagja a drogbandának. A nyomozók azzal gyanúsítják, hogy az egykori kollégáitól származó információkat szivárogtatott ki a drogbanda tagjainak.

Radovan F. több mint tíz éven át dolgozott a rendőrségnél: Galántán kezdte, majd 2005-től az akkori elit rendőri egység szervezett bűnözés ellen harcoló hivatalának a nyomozója volt. Négy év múlva önként távozott a testülettől.

A gyanúsított jelenleg a regionális politikában tevékenykedik. A 2018-as helyhatóságon választásokon megválasztották képviselőnek a galántai járásbeli Ábrahám községben, és egyúttal ő lett a polgármester jobbkeze, aki ki is nevezte a falu alpolgármesterének.

A bíró úgy döntött, Radovan F.-et a négy további gyanúsítottal együtt előzetes letartóztatásba helyezi.

Mint ismert, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze a héten javaslatot nyújtott be a büntetőeljárás megkezdésére a bazini Speciális Büntetőbíróságra (ŠTS) annak a bűnbandának az ügyében, amely többek között Nagyszombatban), Szereden és Galántán tevékenykedett.

A büntetőeljárás tárgya bűnbandában való részvétel, illetve kábítószeres bűncselekményekkel kapcsolatos tevékenység.

A VENAL elnevezésű rendőrségi akció során a NAKA nagy mennyiségű kábítószert és prekurzort foglalt le, 19 személyt meggyanúsított, ötöt pedig őrizetbe vett. Az akció során 141 ezer eurónyi készpénzt foglaltak le.

A gyanú szerint a bűnbanda tagjai 2015-től nagy mennyiségű, 4,8 millió euró értékű prekurzort biztosítottak, amelyből megközelítőleg 480 kilogramm metamfetamint lehet készíteni, 16,8 millió euró értékben.


(aktuality.sk/tasr/para)